top of page

Добра сарадња са Црвеним крстом Краљево


Дана 18.11.2015. године представници Црвеног крста Краљево били су гости мог одељења VII/3 на часу одељењске заједнице. Ова посета представља наставак успешне сарадње овог одељења са Црвеним крстом. Након реализације Мале школе Црвеног крста у петом разреду, колективног учлањења у ову организацију и промоције хуманих вредности у шестом разреду, овај сусрет био је прилика за стицање знања о болестима зависности.

Богдан Јашовић, вршњачки едукатор и председник Клуба младих Црвеног крста „Даринка Даца Петрашиновић“ одржао је предавање о превенцији болести зависности, под супервизијом Снежане Апостоловић, стручног сарадника за добровољно давалаштво крви у краљевачком Црвеном крсту.

У занимљивом предавању ученици VII/3 могли су да сазнају чињенице о пушењу, алкохолизму, наркоманији, зависности од коцке и интернета. Ученицима су након предавања подељени флајери о болестима зависности, а затим је договорен и наставак сарадње са Црвеним крстом и уговорена нова посета у децембру, када ће тема предавања бити HIV/AIDS.

Предавање је медијски испратила екипа Регионалне телевизије Краљево.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page