Настава

На овој страници налазе се везе ка веб-странама са примерима из моје наставне праксе, успесима ученика на такмичењима, радовима ученика и веб-сајтовима које сам креирао.

У настави, осим традиционалних наставних средстава, користим и различите савремене наставне материјале (видео снимке, презентације, укрштенице, квизове). На овој страници налазе се материјали које можете да преузмете и употребите у настави.

Трудим се да сопствену наставну праксу унапређујем увођењем иновација у погледу метода рада и наставних средстава. На овој веб-страници можете да погледате неколико примера из моје наставне праксе.

Моји ученици воле да се укључе у различите мале пројекте које осмишљам. Ученици шестог разреда су направили квалитетне мапе ума. Погледајте неке од њих.

Охрабрујем ученике да самостално и у групи израђују различите врсте радова (постере, реферате). Ученички радови били су приказани на неколико изложби ученичких радова- постера европских и ваневропских земаља, које у ОШ "Димитрије Туцовић" биле постављене поводом Дана школе

Ученике учим да користе различите изворе информација. Радови који су овде приказани резултат су самосталног рада ученика о географским одликама општине Краљево и туристичких знаменитости Србије. 

Од почетка рада посебну пажњу посвећујем припреми ученика за учешће на такмичењима из географије. Моји ученици су претходних година редовно учествовали на такмичењима из географије, на којима су показали велико знање и остварили  запажене резултате.

Погледајте географске игрице које сам направио за потребе наставе.

Посебну пажњу посвећујем примени информационо-комуникационих технологија у настави. Из тог разлога, креирао сам неколико веб-сајтова на којима се налазе материјали за учење у електронском облику.

На овој страници постављен је материјал који је посвећен смањењу ризика од непогода (природних непогода; катастрофа).