Обука „Дигитална учионица / дигитално компетентан наставник – увођење електронских уџбеника и дигиталних образовних материјала”

August 26, 2018

У петак 25. августа и суботу 26. августа 2018. године у ОШ „Димитрије Туцовић“ Краљево одржана је обука наставника у оквиру пилот пројекта „2000 дигиталних учионица“.

Циљеви ове обуке су:

· практична примена дигиталних уџбеника у наставном процесу која пружа наставнику могућности за реализацију наставе на савремен начин уз интегрисање наставних садржаја, а самим тим и рационалније коришћење времена

· упознавање и обука за рад са савременим алатима система за управљање учењем – LMS платформе

· подстицање наставника на креирање сазнајно активирајућих активности намењених ученицима у дигиталном окружењу.

Сви полазници  после завршене обуке добиће опрему која ће им омогућити коришћење дигиталних уџбеника. Пројектом су за сада обухваћени само наставници који изводе наставу у првом и петом разред. У овим разредима се од ове године примењују нови план наставе и учења и за њих су издавачи уџбеника израдили електронске додатке уџбеницима.

Ову обуку похађао сам као наставник који је изабран за учешће у пројекту "2000 дигиталних учионица". Унапред се радујем коришћењу е-уџбеника са ученицима петог разреда ОШ "Вук Караџић" током школске 2018/2019. године.

 

 

Please reload

Featured Posts

Одобрен уџбеник из географије за шести разред

June 3, 2019

1/7
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive