Тренинг водитеља Програма стручног усавршавања за достизање oсновног нивоа дигиталних компетенција

July 4, 2017

У петак 30.06.2017, у просторијама Завода за унапређивање образовања и васпитања и Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, одржан је тренинг водитеља Програма стручног усавршавања за достизање oсновног нивоа дигиталних компетенција. Водитељи су изабрани на основу Јавног позива који је расписало Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Програм стручног усавршавања је намењен запосленима у образовању који не поседују основни ниво дигиталних компетенција, описаних у документу Оквир дигиталних компетенција – Наставник за дигитално доба.

Први део тренинга је чинила обука Лидeрствo зa прoфeсиoнaлни рaзвoj – унапређивање тренерских вештина. Обуку су спровели саветници координатори из Центра за професионални развој: Оливера Тодоровић (руководилац центра), Бранка Шегрт (руководилац сектора), Виолета Влајковић Бојић, Смиљана Грујић и др Мирослав Павловић (руководилац сектора). Циљ овог дела тренинга је унапређивање тренерских вештина запослених у образовању.

Други део тренинга се односио на креирање сценарија саме ИКТ обуке и на упознавање алата који ће се током обуке користити. Предавачи овог дела обуке су били: Доц. др Мирослав Mарић (Математички факултет, Београд); Снежана Марковић (Саветник за ИКТ, МПНТР); наставници Катарина Вељковић, Славица Гомилановић, Радмила Николић и Југослава Лулић.

Обуке ће се одржавати током друге половине августа месеца у основним и средњим школама широм Републике Србије.

Извор текста и фотографија: Завод за унапређивање образовања и васпитања и лична архива Гордане Петровић

 

Поносан сам што сам изабран да будем део овог великог тима и са нестрпљењем очукујем почетак реализације обуке.

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Одобрен уџбеник из географије за шести разред

June 3, 2019

1/7
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive