Две награде на конкурсу „Дигитални час 2016/2017“

December 26, 2016

Пред сам крај ове за мене прилично успешне пословне године (ако занемарим чињеницу да више не радим у школи у којој сам провео девет година) стигла је још једна лепа вест. На овогодишњем конкурсу „Дигитални час“ освојио сам две награде за радове из области природних наука. Другу награду освојио сам за рад под називом „Бисери и кликери у настави географије“ у коауторству са Весном Вучићевић, а трећу награду за рад „Квизлет у настави географије“.
У раду под називом „Бисери и кликери у настави географије“ приказао сам oбраду наставне јединице „Бразил“ применом савремених технологија у настави уз елементе тзв. „изокренуте учионице“ (енг. Flipped classroom) и учења заснованог на игри (енг. game-based learning). У раду „Квизлет у настави географије“ описано је како је коришћен веб алат Квизлет приликом  обраде наставне јединице „Екумена: број становника на Земљи,  густина  насељености и природни  прираштај  светског  становништва“.
У петак, 23.12.2016. године у сали Скупштине Србије уручене су дипломе наставницима који су награђени на овогодишњем конкурсу „Дигитални час“. Дипломе је уручила Татјана Матић, државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, која је том приликом саопштила је да је унапређење образовања помоћу информационо комуникационих технологија, кључ за успешно формирање младих генерација у складу са захтевима савременог доба.
На свечаности у Скупштини Србије поводом доделе диплома наставницима који су награђени на конкурсу „Дигитални час“, државна секретарка Татјана Матић се захвалила свим учесницима конкурса, истичући њихову пионирску улогу у спровођењу модерног наставног програма.
Наставнике је поздравила и Снежана Марковић, помоћница министра за средње образовање и васпитање и образовање одраслих у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, која је истакла значај изузетне и вишеструке сарадње са Министарством надлежним за информационо друштво, нарочито у програмима за подизање дигиталних компетенција наставника.
Посебно ми је драго што је на овом конкурсу нисам био једини наставник из моје школе и што се круг наставника који примењују савремене технологије у наставном раду у мом окружењу шири. ОШ „Светозар Марковић“ имала је на овом конкурсу два наставника који су освојили укупно три награде! Награда је том приликом уручена и колегиници из моје школе, учитељици Марији Симић, за освојено треће место.

 

 Извор фотографија: лична архива и http://mtt.gov.rs/
 

Please reload

Featured Posts

Одобрен уџбеник из географије за шести разред

June 3, 2019

1/7
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive