Добра сарадња са Црвеним крстом Краљево

November 18, 2015

Дана 18.11.2015. године представници Црвеног крста Краљево били су гости мог одељења VII/3 на часу одељењске заједнице. Ова посета представља наставак успешне сарадње овог одељења са Црвеним крстом. Након реализације Мале школе Црвеног крста у петом разреду, колективног учлањења у ову организацију  и промоције хуманих вредности у шестом разреду, овај сусрет био је прилика за стицање знања о болестима зависности.

Богдан Јашовић, вршњачки едукатор и председник Клуба младих Црвеног крста „Даринка Даца Петрашиновић“ одржао је предавање о превенцији болести зависности, под супервизијом Снежане Апостоловић, стручног сарадника за добровољно давалаштво крви у краљевачком Црвеном крсту.

У занимљивом предавању  ученици VII/3 могли су да сазнају чињенице о пушењу, алкохолизму, наркоманији, зависности од коцке и интернета. Ученицима су након предавања подељени флајери о болестима зависности, а затим је договорен и наставак сарадње са Црвеним крстом и уговорена нова посета у децембру, када ће тема предавања бити HIV/AIDS.

Предавање је медијски испратила екипа Регионалне телевизије Краљево.

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Одобрен уџбеник из географије за шести разред

June 3, 2019

1/7
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive