top of page

Учешће на Четвртом српском конгресу географа


Универзитет у Београду – Географски факултет и Српско географско друштво, у сарадњи са Департманом за географију, туризам и хотелијерство ПМФ-а Универзитета у Новом Саду, Департманом за географију ПМФ-а Универзитета у Нишу, Одсеком за географију ПМФ-а Универзитета у Приштини са седиштем у Косовској Митровици, ПМФ-ом Универзитета у Бањој Луци, Географским институтом ”Јован Цвијић” САНУ, Одсјеком за географију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву и Географским друштвом Републике Српске организовали су Четврти српски конгрес географа са међународним учешћем ”ДОСТИГНУЋА, АКТУЕЛНОСТИ И ИЗАЗОВИ ГЕОГРАФСКЕ НАУКЕ И ПРАКСЕ” поводом 150 година од рођења Јована Цвијића, на Копаонику, од 7. до 9. октобра 2015. године.

На Конгресу је више од 250 учесника из Србије, Републике Српске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније, Мађарске, Румуније и Бугарске, са преко 220 радова представило резултате савремених географских истраживања који ће подстаћи размену научних и стручних искустава и достигнућа и који показују да је савремена географија наука са перспективом, незаобилазна у научним тежњама и потребама за комплексним разумевањем простора и свих појавности, процеса и законитости који се одвијају у њему.

Радови са 4. Српског конгреса географа биће публиковани у Зборнику радова који ће бити одштампан у децембру 2015. године.

На овом конгресу учествовао сам са радом под називом "Ограничавајући фактори развоја Матарушке Бање".

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page